середу, 31 жовтня 2012 р.

Звіт тренерів

Кращі тренери
Ролі тренера національної збірної з футболу і тренера клубу дуже різні, і їхні інтереси часто суперечать один одному. Організація футбольної статистики IFFHS об'єднала ці дві категорії і провела черговий щорічний опитування футбольної світової громадськості з метою виявлення кращого тренера нинішнього століття.
Десятирічний досвід проведення анкетування з метою виявлення кращих з кращих показує, що подібне об'єднання - найбільш доцільний підхід. Тим більше, що часто кращі тренери клубів стають національними тренерами і навпаки.
У голосуванні «Кращий футбольний тренер 21-го століття» брали члени журі з усього світу. У складанні рейтингу враховувалися бали, отримані учасниками рейтингу в попередні роки, а так само проводився додатковий опитування членів журі.
Шотландець Алекс Фергюсон всього лише на 1 бал випереджає свого вічного суперника француза Арсена Венгера, але це дає право йому називатися кращим тренером 21-го століття. За цими віртуозами футбольної стратегії слідом іде, відстаючи всього на пару балів, португалець Жозе Мауріньйо.
У рейтингу також присутній українець Олег Блохін, розташувавшись на 53-му місці. Тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу суттєво випередив його і знаходиться на 34-му місці. У списку з 190 тренерів так само присутні представники Росії - Валерій Газаєв на 86-м, Курбан Бердиєв на 119-м і Олег Романцев на 185-му місцях.
Кращі футбольні тренери XXI століття (International Federation of Football History & Statistics, 2012)
Місце Тренер, країна Бали
1 Алекс Фергюсон, Шотландія 166
2 Арсен Венгер, Франція 165
3 Жозе Мауріньйо, Португалія 154
4 Фабіо Капелло, Італія 135
5 Гус Хіддінк, Нідерланди 112
34                       Мірча Луческу, Румунія                                                                       36

53                       Олег Блохін, Україна                                                                             24


Немає коментарів:

Дописати коментар