середу, 31 жовтня 2012 р.

Якості особистості

Колективний характер футбольної діяльності виховує почуття дружби, товариства, взаємодопомоги, розвиває такі цінні моральні якості, як почуття відповідальності, повагою до партнерів і суперникам, дисциплінованість, активність. Кожен футболіст може проявити свої особисті якості: самостійність, ініціативу, творчість. Разом з тим, гра вимагає підпорядкування особистих прагнень інтересам колективу.
У процесі ігрової діяльності необхідно оволодіти складною технікою і тактикою, розвивати фізичні якості, долати втому, біль, виробляти стійкість до несприятливих умов зовнішнього середовища. Все це сприяє вихованню вольових рис характеру: сміливості, стійкості, рішучості, витримки, мужності.
Гра у футбол пред'являє істотні вимоги до особистості гравців. У той же час заняття футболом впливають на процес становлення особистості спортсмена. Результатом спортивної діяльності є не тільки фізична, технічна, тактична підготовленість і спортивний результат, але й психологічні зміни, до яких, передусім, належить сфера особистості. Гра у футбол пред'являє істотні вимоги до особистості гравців. У той же час заняття футболом впливають на процес становлення особистості спортсмена. Результатом спортивної діяльності є не тільки фізична, технічна, тактична підготовленість і спортивний результат, але й психологічні зміни, до яких, передусім, належить сфера особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар